Ексклюзиви
четвер, 05 квітня 2007 19:20

У родині Шаповалів народилася сота онука

73-річні Олексій та Галина Шаповали із села Бунгур Кемеровської області Росії мають одинадцять дорослих синів та дві доньки. У кожного з них — також близько десяти дітей. Днями дідусь забрав із пологового будинку соту онуку.

Дівчинку назвали Дашою. Олексій Павлович записав її у свою "бухгалтерську" книгу. Там — імена та дні народження всіх онуків.

— Старий я вже, — каже дід. — Почав плутати, у кого коли день народження. Раніше все, навіть вагу онучка при народженні, пам"ятав. А тепер плутаюся. Книга в мене нині замість календаря.

На дні народження онуків Олексій Шаповал  завжди готує подарунки. Правда, інколи доводиться важко, бо на день припадає по кілька іменинників. Найбільше онуків народилися саме в квітні, а ще в жовтні.

У відповідь вся родина приходить вітати з днем народження й самого дідуся.

Шаповал родом із Харкова. Разом із батьками переїхав до Росії, коли мав 14 років. Навчався в школі робочої молоді, працював у доменному цеху Кузнецького меткомбінату. Перший син Павло народився восени 50 років тому. За ним — інші дванадцять дітей.

— Я дуже люблю дітей, — розповідає Олексій Павлович. — Але жив в атеїстичний час і виховувати їх у християнських традиціях було складно. Коли дружина народжувала, в дитячій картці писали, що дитина з"явилася на світ в родині баптиста.

Через це багато дітей Шаповала отримали вищу освіту лише після перебудови, бо раніше з таким записом до жодного інституту не брали. До дружини в пологовому будинку теж ставилися дуже погано.

Зараз уся сім"я живе в селі Бунгур на одній вулиці. Місцеві її так і називають — вулиця родини Шаповал. Через релігійні переконання ніхто не дивиться телевізор, проте читають книжки та газети, слухають радіо. Не курять і не вживають спиртного.

Зараз ви читаєте новину «У родині Шаповалів народилася сота онука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути