вівторок, 22 січня 2008 17:04

Третій місяць страйку дав перші прибутки

13 січня через страйк сценаристів у США була скасована церемонія вручення другої за престижністю нагороди Золотий глобус. Гільдія сценаристів погрожує зірвати і вручення "оскарів" 24 лютого.

Письменники з листопада минулого року вимагають більших прибутків від продажу фільмів на DVD, через інтернет і мобільні телефони. Страйк уже коштував студіям сотні мільйонів доларів і поставив під погрозу сезон кінопремій Голлівуда.

У неділю вимоги сценаристів частково задовольнили. Гільдія кінорежисерів США уклала трирічну угоду з американськими кіностудіями й телекомпаніями про підвищення авторських виплат сценаристам від продажу фільмів через Інтернет. Проте автори  надалі вимагатимуть більших відсотків від продажу фільмів на DVD.

— Це робиться для того, щоб 12 тисяч драматургів отримали свою справедливу долю в мільярдних прибутках, що надходять за рахунок їхніх мозків, — каже сценарист Марк Зікрі.

Торік споживачі витратили на придбання DVD $16,4 млрд. Із цієї суми сценаристи отримали три відсотки.

Найбільше від страйку страждають телевізійні канали. Серед проектів, виробництво яких можуть припинити до весни цього року, — популярні телесеріали "Відчайдушні домогосподарки" й "Потворна Бетті" — американський аналог "Не родися вродливою".

Останній страйк сценаристів відбувся 1988 року ій обійшовся Голлівуду в $500 млн.

Зараз ви читаєте новину «Третій місяць страйку дав перші прибутки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути