вівторок, 26 листопада 2019 06:05

Таксисти штурмували морг

В Індонезії водії таксі на мотоциклах штурмували морг міської лікарні Паданга. Там батькам не віддавали тіло 6-місячної дитини через борги за лікування.

— В ісламі треба поховати померлого щонайраніше, — розповідає учасник акції Вардіансях. — Бажано, у той самий день. А лікар сказав матері, що хлопчика поховають тоді, коли сплатить усі рахунки. З нами працює дядько дитини. Коли розповів, що родина не може влаштувати похорон, усе закипіло. Ми вирішили діяти. Усьому є межа. Охоронці намагалися нас зупинити. Але їх було менше 20, а нас майже дві сотні.

Родина винна лікарні 25 млн рупій — 44 тис. грн.

— Таксисти билися з охороною лікарні, — розповідає журналіст Ахмад Натанья. — Відео облетіло всю країну. Спочатку якийсь чоловік б'є в обличчя охоронцю, тоді заходить у морг. За кілька секунд виносить тіло хлопчика. Медики зловживають своєю владою. По всій країні бувають скандали, бо не віддають новонароджених дітей, доки не розрахуєшся за пологи. Це дуже жорстоко.

У країні діє реформа охорони здоров'я. Після реєстрації держава компенсує вартість певних видів лікування. Але зараз проблеми з фінансуванням. Тому реєстрацію громадян у системі припинили. Родина 6-місячного Аліфа не встигла підписати документи. Хлопчик помер після операції. Тіло батькам не віддавали три дні. Після скандалу головний лікар закладу Юсірван Юсуф вибачився і сказав, що родині не треба більше нічого сплачувати.

— Це непорозуміння, — каже Юсуф. — Я про нього дізнався, коли батьки заповнили офіційну скаргу. Звісно, ніхто не триматиме в заручниках тіло немовляти. Щось пішло не так. Ми порозумілися з представником таксі. Більше вони подібного не робитимуть.

Зараз ви читаєте новину «Таксисти штурмували морг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути