середа, 07 листопада 2007 17:21

Священики виступають проти правил дорожнього руху

В Ірландії вступили в силу нові правила дорожнього руху, згідно з якими підсилили вимоги щодо допустимого рівня алкоголю у крові водія. Це дуже не сподобалося католицьким священикам. Вони побоюються, що тепер не зможуть виконувати причащання.

За католицьким обрядом, священик має на завершення меси пити вино.

— Я не люблю вживати слово "вино", адже під час обряду це кров Христа, якою ми причащаємося. Однак від того кагор не припиняє бути алкогольним напоєм, — каже преподобний Брайан Д"Арсі, священик із ірландського містечка Енніскіллена.

В Ірландії стає все менше служителів. Тож нечисленним священикам інколи доводиться проводити по три меси за день, часто в різних містечках. Для цього потрібно сідати за кермо. Хоч кількість вина, випита під час меси, не може сп"янити, її вистачить, аби служитель став порушником правил дорожнього руху.

— Якщо мені дзвонять і повідомляють про людину, яка помирає, я просто зобов"язаний їхати і сповідати його, — каже Д"Арсі. — Безалкогольне вино не є рішенням. Католицькі догмати однозначно вказують, що це має бути "мустум", сік винограду.

2003 року схожу проблему мали хорватські католицькі священики. Там перед водінням заборонили вживати будь-який алкоголь навіть у найменшій кількості. Тож хорвати домоглися,  щоб 2000 священикам п"ять годин на день надавали водіїв. Це коштувало бюджету країни $12 млн.

Зараз ви читаєте новину «Священики виступають проти правил дорожнього руху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути