пʼятниця, 21 липня 2017 06:05

Сумоїсти з'їдають вісім тисяч кілокалорій на день

Автор: www.dailymail.co.uk
  Борці сумо вечеряють перед сном. Після поживної їжі одразу лягають спати, щоб набрати вагу
Борці сумо вечеряють перед сном. Після поживної їжі одразу лягають спати, щоб набрати вагу

Японські сумоїсти розпочали підготовку до нового сезону змагань у центрі "Томоцуна" при буддійському храмі у Нагої. Вперше за останні 30 років дозволили фотографам зняти цю базу. На ній тренують 11 найкращих борців країни.

Щоранку займаються понад три години. Правила не змінювали з XV ст. Програє той, хто впав або заступив за коло. Потім зобов'язані кілька годин спілкуватися з тими, хто приходить до храму. Роздають автографи і позують для фото. Борці з'їдають щодня чотириденні норми їжі — 8 тис. кілокалорій. Їдять двічі на день. Готують для них учні, які планують стати борцями. Смажать свинячі ноги, сардини. Все перетирають на пасту. Варять локшину з овочами і жиром. Одразу після їжі борці лягають спати на кілька годин. Одягають кисневі маски, щоб було легше дихати. Більше тренуватися не можна, щоб не втрачати вагу. На ніч також одягають маску.

— Від борця вимагають жити, дихати та їсти по-японськи, — розповідає сумоїст Томозуна Ояката. Його вага — 154 кг. Став першим чемпіоном сумо, котрий народився у Монголії. — Кілька років доводиться бути слугами старших борців, поки допустять до серйозних турнірів. Молодь не дуже охоче вчиться. Навіть японські спортсмени йдуть у ті види боротьби, де можна досягти успіху швидше. У сумо все підкоряється ієрархії. Активно приїжджають хлопці з Монголії. Так легше оселитися в Японії. За перспективними борцями на азійському ринзі черга. Щоб отримати найвищий ступінь в ієрархії, ти повинен прийняти японське громадянство. Найгірше з мовою. Я спочатку взагалі не розумів тренера. Уявлення не мав: хвалить він мене чи навпаки. Примусили вчити мову з маленькими дітьми при храмі. За місяць почав говорити. Дуже стежу за здоров'ям. Мав проблеми з легенями. Кілька разів зупинялося дихання уночі.

Великий турнір сумоїстів Японії розпочнеться за два тижні.

Зараз ви читаєте новину «Сумоїсти з'їдають вісім тисяч кілокалорій на день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути