понеділок, 28 липня 2008 18:04

Суд не визнавав зґвалтування жінок у джинсах

Зґвалтована жінка не має права вимагати покарання для свого нападника, якщо  в момент насильства вона була одягнута в тісні джинси. Такий закон майже 10 років діяв на території Італії. Днями його скасував Вищий апеляційний суд країни.

1999-го 45-річного інструктора з водіння визнали невинним у зґвалтуванні 18-річної учениці. Судді заявили, що чоловік не міг без допомоги жінки зняти з неї вузькі штані. Вона сама погодилася розстібнути ґудзики, отже, її не можна вважати жертвою.

Таке рішення обурило італійських жінок-депутатів і феміністок. Деякі з них на знак протесту приходили на засідання парламенту в джинсах. Зокрема, онука диктатора Муссоліні Алессандра та нинішня міністр екології Стефанія Престіджакомо.

Пізніше той же суд дозволив заміжнім жінкам обманювати під присягою, якщо вони не хочуть зізнаватися в зраді.

Згодом судді вирішили переглянути обидві постанови. 2005 року апеляційний суд визнав 37-річного чоловіка винним у сексуальних домаганнях. Італієць засовував руки в джинси 16-річної доньки своєї партнерки. Коли дівчина поскаржилася на нього в поліцію, чоловік заперечував свою вину. Казав, що з такими вузенькими джинсами він не зміг би цього зробити, навіть за великого бажання. Однак його на рік відправили до в"язниці.

Зараз ви читаєте новину «Суд не визнавав зґвалтування жінок у джинсах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути