Ексклюзиви
понеділок, 16 листопада 2009 18:27

Стівен Вілтшир відтворює панораму міст по пам"яті

Автор: фото з сайту www.dailymail.co.uk
  Стівен Вілтшир літав над Нью-Йорком 20 хвилин. За цей час запам’ятав панораму міста до найдрібніших деталей
Стівен Вілтшир літав над Нью-Йорком 20 хвилин. За цей час запам’ятав панораму міста до найдрібніших деталей

У хворого на аутизм британського художника Стівена Вілтшира, 35 років, фотографічна пам"ять. Наприкінці жовтня він намалював панораму американського міста Нью-Йорк на полотні завширшки 5,5 м. У деталях відтворив краєвид, який споглядав із вертольоту впродовж 20 хв.

Вілтшир зобразив п"ять районів Нью-Йорку, частину сусіднього штату Нью-Джерсі, острів Елліс і статую Свободи в Нью-Йоркській бухті. На картині можна впізнати хмарочоси Емпаєр-Стейт і Крайслер Білдінг, Рокфеллер-центр, а також менші будівлі.

— Стівен спочатку помічає простим олівцем план міста — розташування головних вулиць, площ, — говорить його помічниця Іліана Таліотіс. — Потім малює крупні об"єкти, а на завершення додає дрібні деталі. Він завжди працює під музику. Малює різкими дрібними штрихами.

Стівен Вілтшир народився в британській столиці Лондоні. Він із дитинства хворіє на аутизм — порушення розвитку мозку, через яке людина не реагує на зовнішній світ. До 9 років не вмів говорити. Навчався у спеціалізованій школі. Там почав малювати. В 11 років облетів на гелікоптері центр Лондона, а потім відтворив його на папері. Через два роки у Великій Британії вийшла книга з його малюнками. Його стали запрошувати на телебачення, зняли документальні фільми.

У травні 2005-го англієць відтворив панораму японської столиці Токіо на полотні завширшки 16 м. Також малював Гонконг, Франкфурт, Мадрид, Єрусалим, Лондон і Рим.

Зараз ви читаєте новину «Стівен Вілтшир відтворює панораму міст по пам"яті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути