вівторок, 12 січня 2010 18:51

Щороку на Преслі заробляють 40 мільйонів доларів

8 січня в Америці відзначали 75-річчя з дня народження співака Елвіса Преслі. Шанувальники зібралися в його садибі Ґрейсленд у місті Мемфіс.

— Іменини Елвіса Преслі американці святкуватимуть увесь рік, — розповідає організатор свята Алекс Гірон, 49 років. — Ніхто з нас не вірить, що він мертвий. Не подумайте, що я дурень. Як слухаю платівки Елвіса й мені телефонує друг, кажу: "Приїжджай до нас, ми тут із Королем п"ємо пиво".

1953-го в цьому місті на фоностудії Сема Філліпса Преслі записав під гітару першу пісню "Щастя моє". Запис подарував своїй матері Ґледіс. Його прізвисько в ті роки було Хіллбіллі кет (Кіт у стилі кантрі). У жовтні 1956-го американський журнал "Вар"єте" назвав співака "королем рок-н-ролу".

— Ти король, мій хлопчику, — казала йому мати. — Але пам"ятай, найкращий друг короля — це його матір.

В Австралії відбувся фестиваль двійників Преслі. Тут зібралися сотні людей, одягнених під Елвіса.

— Преслі з близнюків, — говорить німець Девід Фрі, 34 роки. Має перуку в стилі зачіски співака. — Його брат Джессі Гарон не вижив під час пологів. Я приїхав із Гамбурга. Там у нас є "Ресторан Преслі", де страви назвали за його піснями. Мій батько любив Елвіса. Хотів, щоб я був схожий на нього. В 11 років на день народження я хотів велосипед, а він подарував гітару. Як і Преслі, я співав у церковному хорі, а після школи влаштувався водієм вантажівки.

Торт із шоколадною скульптурою Преслі спекли у Каліфорнії.

— Тут 1965-го Елвіс зустрівся з "Бітлз",— каже 37-річний Роберт Ліман. — Він незлюбив "бітлів", бо вважав, що через них утрачає популярність. Аби бути подібним до свого кумира, я одружився з дівчиною, схожою на його дружину Прісциллу. Вона не модель, але теж довгонога білявка.

Із донькою американського офіцера 14-річною Прісциллою співак познайомився в Німеччині, коли служив у армії. Одружилися, як їй виповнився 21 рік. Невдовзі народилася донька Ліса-Марі. За п"ять років пара розлучилася. За свідченнями друзів, після цього у Преслі було кількадесят коханок. Остання, 20-річна Джінджер Олден, відмовилася вийти за нього. Через це співак не згадав її у заповіті.

Елвіс важив тоді 115 кг. Лягав о четвертій ранку, прокидався о п"ятій вечора. Їв багато яєць, бекону і сосисок. Перед сном уминав п"ять подвійних гамбургерів. Тричі на день приймав по 11 психотропних пігулок і робив дев"ять ін"єкцій. Потім йому закладали в ніздрі ватні тампони з рідким кокаїном. Помер від передозування наркотиків.

Труну з тілом Преслі поклали до сімейного склепу поряд з останками матері. Фанати двічі намагалися викрасти домовину, аби перевірити, чи співак справді мертвий. Тому її перенесли до родинного маєтку й погребли в саду. Усі гроші — $100 млн — Елвіс заповів доньці, співачці Лісі-Марі. Зараз їй 42.

Вона чотири рази виходила заміж. Другий шлюб узяла зі співаком Майклом Джексоном. Від четвертого чоловіка, гітариста Майкла Локвуда, народила близнючок.

Родина святкує день народження батька в маєтку Ґрейсленд на бульв. Елвіса Преслі у Мемфісі. Він придбав його для сім"ї 50 років тому за $100 тис. 1982-го садибу відкрили для туристів. Це друге в США, після Білого дому, місце за відвідуваністю. За рік туди приходять 600 тис. туристів.

Справами "короля рок-н-ролу" опікується компанія "Елвіс Преслі Ентерпрайзиз". Частково її контролюють Прісцилла і Ліса-Марі. Торік на аукціоні за $102 тис. продали волосся співака, зістрижене в нього під час служби в армії. За $52 тис. із молотка пішла біла сорочка з монограмою "ЕП" на грудях. Найдешевше оцінили весільну фотографію Преслі 1967-го. Її купив американський мільйонер за $4 тис.

Елвіса Преслі вважають найбагатшим покійником. Щороку його ім"я приносить $40 млн.

Зараз ви читаєте новину «Щороку на Преслі заробляють 40 мільйонів доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути