Ексклюзиви
вівторок, 12 квітня 2011 05:00

Солдати розбили магічний камінь президента

Бойовики нового президента Кот д'Івуару Аласана Уаттари, 70 років, розбили в неділю молотами

2-метровий тесаний камінь на околиці міста Абіджан.

Після взяття населеного пункту військами Уаттари білий камінь знайшла рота солдат. Він стояв у високій траві біля дороги. Розповідають, був розташований так, аби його бачили якомога менше людей. В африканській країні Кот д'Івуар цей камінь називали магічним. Його в жовтні 2000 року поставив попередній глава держави, Лоран Ґбаґбо, 67 років.

— Камінь з'явився одразу після виборів, — уточнює лейтенант Даніель Додо, 44 роки. — Він мав зачаклувати все місто. Щоб звільнити Абіджан, недостатньо вигнати ворога. Треба знищити і його чари.

За місцевими віруваннями, щоб знешкодити закляття, треба мати надійний магічний захист. На солдатах, які махали молотами, були футболки з написами "Містичний батальйон".

Усередині знайшли 5 кг ганчірок, просякнутих людською кров'ю. Кажуть, їх у споруду напхав шаман з острівної держави Сао Томе на заході Африки. Його на відкриття каменю запросив Лоран Ґбаґбо, екс-президент Кот д'Івуару.

— Це те, що несло нещастя всій країні, — каже місцевий 46-річний Дені Ґонхдене. Цей камінь встановлювали справжні професіонали. Бо хоч я і християнин, але його сила зачіпала і мене також.

Громадянська війна в Кот д'Івуарі спалахнула після президентських виборів 2010 року.  Лоран Ґбаґбо відмовився скласти повноваження на користь Аласана Уаттари. Останнього Європейський та Африканський союзи визнали переможцем.

Зараз ви читаєте новину «Солдати розбили магічний камінь президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути