пʼятниця, 25 травня 2018 06:05

Змінили не програму, а лише лідера. Тому що старий набрид

21 травня члени уряду Вір­менії на чолі з Ніколом Пашиняном, 42 роки, присягнули в резиденції президента в столиці країни Єревані. Процедура відбулася вперше відповідно до нового закону про формування та діяльність кабміну.

Прем'єр-міністр, ­віце-пре­м'єри і глави міністерств присягають дотримуватися конституції, служити народу й сприяти суверенітету Вірменії.

Президент країни Армен Саркісян видав укази про призначення міністрів у новому складі уряду. Його 8 травня очолив Нікол Пашинян. Цьому передували вуличні протести, що тривали з 13 квітня. Мітингарі вимагали, аби посаду прем'єра залишив Серж Сарґ­сян, який очолював Вірменію 10 років.

У кабміні немає представників Республіканської партії, яка правила раніше. Посади першого і другого віце-прем'єра, міністрів праці, юстиції та внутрішніх справ посіли соратники Пашиняна.

— Одне з головних завдань нового уряду — проведення дострокових парламентських виборів. Однак треба мати довгострокову програму, — каже прем'єр.

Планує також змінити всіх губернаторів у країні й дозволити водіям не сплачувати штрафи за порушення правил дорожнього руху.

"Вірменія залишається неспокійною", — пишуть користувачі соцмереж.

Таксисти та автомобілісти невдоволені ліцензуванням, розмитненням і штрафами. Військові — скороченнями. Жителі Єревана — вирубкою парку. Пашинян багато в чому погоджується, закликає потерпіти.

"Народ змінився. Останні десятки років він не почувався так, як протягом кількох тижнів революції", — зазначає журналістка Ірина Баблоян.

"Пашиняну доведеться ­домовлятися, якщо Республіканська партія не буде його підтримувати. Це означає, що змінили не програму, а лише лідера. Тому що старий набрид", — вважає журналіст Матвій Ганапольський, 64 роки.

Зараз ви читаєте новину «Змінили не програму, а лише лідера. Тому що старий набрид». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути