середа, 10 січня 2018 06:05

Північна Корея візьме участь у зимовій Олімпіаді

Зранку 9 січня вперше за два роки відбулися перемовини між представниками Північної та Південної Кореї. Учасники зустрілися в селі Панмунджома в демілітаризованій зоні на кордоні між двома країнами.

Домовилися, що КНДР відправить делегацію на зимові Олімпійські ігри, що відбудуться в лютому цьогоріч. На змагання прибудуть чиновники, представники Національного олімпійського комітету, спостерігачі, вболівальники, група тхеквондистів для показового виступу та журналісти.

Команди обох країн пройдуться спільно під час маршу на відкритті Ігор. Так вони робили 2006 року.

Представники Південної Кореї закликали на час Олімпіади возз'єднати родини, розділені Корейською війною. (КНДР та Республіка Корея утворилися 1945-го. У 1950–1953 роках між ними тривала війна. Її оцінюють як опосередкований конфлікт між силами США й ООН з одного боку та армією Китаю і СРСР з іншого. — ГПУ).

Про готовність до мирних переговорів оголосив очільник КНДР Кім Чен Ин під час новорічного привітання.

"Для півночі та півдня прийшов час сісти, самостійно, серйозно і відкрито обговорити поліпшення відносин", — заявив Кім.

3 січня Північна Корея погодилася відновити гарячу телефонну лінію з південним сусідом. Її відімкнули два роки тому. Телефонний зв'язок використовуватимуть для урядових перемовин на вищому рівні. Перший дзвінок із Пхеньяна до Сеула надійшов о 15:30–8:30 за київським часом.

Зараз ви читаєте новину «Північна Корея візьме участь у зимовій Олімпіаді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути