середа, 04 липня 2007 19:09

Сім"я все продала і подалася в подорожі

Автор: фото: REUTER/Ints Kalnins
  Хеллє та Фінн Хустед Ніссени проїжджають неподалік латвійської столиці Риги. В дорозі вони вже майже рік
Хеллє та Фінн Хустед Ніссени проїжджають неподалік латвійської столиці Риги. В дорозі вони вже майже рік

Данське подружжя Хеллє та Фінн Хустед Ніссени минулого літа продали будинок, автомобілі й власну фірму. Чоловік збудував пересувний дім на колесах, і з чотирма дітьми сім"я вирушила в подорож. Взяли два велосипеди й собаку Міні. Повозку тягнуть троє коней.

Таке рішення подружжя прийняло, коли в 44-річної Хеллє помер батько. Спочатку думали почекати з поїздкою до пенсії. Та жінка вирішила, що не слід довго зволікати.

Подорож триватиме ще близько року. За цей час Ніссени планують об"їхати Скандинавію та Балтику. Нині вони їдуть Фінляндією на південь. Потім завітають до балтійських країн. Додому повертатимуться через Польщу та Німеччину. Їхня повозка рухається зі швидкістю 5 км/год.

Старші діти подружжя 17-річний Нік і 16-річний Стіг навчаються через Інтернет. Виконують завдання в пересувному вагончику. Із молодшими, Мішелем і Шалако, займаються батьки. Під час поїздки діти навчилися вільно розмовляти шведською та фінською мовами.

— Жителі територій, через які ми їдемо, дуже привітні. Пропонують нам пообідати чи навіть залишитися на ніч. Іноді  підходять і передають солодощі для дітей, — каже Хеллє.

У дорозі інколи виникать проблеми. У Швеції сім"ю затримали захисники прав тварин. Вони вважали, що Ніссени знущаються з коней. А в фінському селищі Кемі тварини вночі втекли зі стійла. Їх до ранку ловила місцева поліція. Упіймавши тяглову силу, Ніссени вирушили далі.

Зараз ви читаєте новину «Сім"я все продала і подалася в подорожі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути