неділя, 22 липня 2007 17:05

Росія вигнала британських дипломатів

Минулого четверга Росія наказала чотирьом британським дипломатам залишити країну. Їм дали 10 днів. Британським чиновникам також припинили видавати візи до Росії. Із владою Об"єднаного Королівства перестали співпрацювати в питаннях боротьби з тероризмом.

Таким чином російська влада відповіла на дії британців. За чотири дні до того вони відправили з країни чотирьох російських дипломатів.

— Москва в жодному випадку не шукала приводу для суперечок із Лондоном, — заявив речник російського МЗС Михайло Каминін. — Позиція нового британського уряду базується на чому завгодно, але не на здоровому глузді.

Конфлікт розпочався з відмови Росії видати британській поліції колишнього агента ФСБ Андрія Лугового. Це головний підозрюваний у справі Олександра Литвиненка, якого торік у листопаді отруїли у Лондоні. Генпрокурор Великої Британії заявив, що має достатньо доказів для пред"явлення йому звинувачень.

Росія відмовляється видати Лугового.

Минулого тижня стався інший випадок. Два російських винищувачі Ту-95 під час польоту з Мурманська уздовж берегів Норвегії зійшли з традиційного курсу і наблизилися до побережжя Шотландії. На зустріч їм вийшли британські винищувачі. Тоді лише росіяни повернули на свій курс.

— Я думаю, російсько-британські відносини розвиватимуться нормально, — заявив російський президент Володимир Путін, 54 роки. — Обидві країни зацікавлені в цьому. Ми скоро подолаємо цю міні-кризу.

Зараз ви читаєте новину «Росія вигнала британських дипломатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути