вівторок, 29 січня 2019 00:50

Дитину на 13-й день дістали зі свердловини

2-річного Юлена Роселло знайшли 26 січня о 1:25 за місцевим часом (о 00:25 за київським) в іспанській провінції Андалусія.

13 січня дитина впала у 110-метрову свердловину, яку родичі Роселло пробурили в пошуках води. Отвір належним чином не закрили. Коли сім'я зібралася на пікнік в містечку Тоталан неподалік Малаги, двоє дітей 18 місяців і 2 роки залишилися без нагляду. 2-річний Юлен провалився в отвір діаметром 25 см.

Батьки малого Вікі Гарсія та Хосе Роселло забили на сполох. Рятувати Юлена залучили майже 300 людей — із національної гвардії, місцевої та регіональної служб порятунку, пожежників, гірничорятувальної бригади.

Спершу спустили в отвір відеокамеру. За її допомогою вдалося знайти в свердловині цукерки й чашку дитини. Згодом аналіз ДНК волосся з отвору підтвердив, що вони належать Юлену. На глибині 73 м камера наштовхнулася на перешкоду.

Буровики почали копати спершу вертикальний, а потім — горизонтальний тунелі. Працювали цілодобово. 4 останні метри породу витягали вручну, щоб вібрація техніки не обвалила ґрунт. Коли дісталися місця, де ймовірно мав бути Юлен, знайшли тіло.

Про те, що сина знайшли мертвим, батьків повідомили о другій ночі. Підтримати родину Роселло прийшли чотири десятки сусідів.

Поки що не відомо, чи нестимуть батьки кримінальну відповідальність.

Позаторік родина Роселло втратила старшого сина 3-річного Олівера. У нього зупинилося серце під час прогулянки пляжем разом із батьками.

Зараз ви читаєте новину «Дитину на 13-й день дістали зі свердловини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути