четвер, 31 липня 2008 19:56

Радована Караджича відправили до Гааги

Колишнього лідера боснійських сербів 63-річного Радована Караджича відправили до Гаазького міжнародного трибуналу. Ув"язнений політик житиме в умовах тризіркового готелю.

— Я читала, що його триматимуть у камері площею 15 квадратних метрів, із меблями, телевізором, туалетом і душем, — каже 37-річна Йована з Белграда. — Навіть кавоварку поставлять. Пишуть, що в Гаазі для нього не роблять жодних винятків. Начебто це нормальні умови для всіх політичних в"язнів.

Караджич вилетів до голландського міста Гаага 30 липня. Політик має намір захищати себе самостійно. Через це у в"язниці матиме офіс із комп"ютером та телефоном. Колишній сербський президент узяв із собою багато книжок.

Караджича звинувачують у геноциді боснійських мусульман у 1992–1995 роках. Спецслужби шукали його понад 10 років. Політик переховувався в Белграді під ім"ям Драган Дабич.

Упродовж кількох років колишній лідер боснійських сербів працював спеціалістом із нетрадиційної медицини. Писав наукові статті в журнали й улаштовував семінари.

— Він лікував мою дружину біомасажем, — розповідає боснієць Нік Медич. — На вигляд нагадував хіпі. Здогадатися, хто він насправді, було практично неможливо. Він мав інший акцент, манери, жести. Цей чоловік вражав знаннями музики, психології, літератури. Він прислухався до людей і ніколи не перебивав — рідкісна риса для сербів. Коли дізналися, що то Караджич, були шоковані.

Представники Гаазького трибуналу повідомляють, що політик постане перед судом 31 липня.

Зараз ви читаєте новину «Радована Караджича відправили до Гааги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути