пʼятниця, 03 жовтня 2008 07:12

П"ять школярок загинули під обвалом

1 жовтня в школі російського села Бєляєвка в Оренбурзькій області стався обвал. Не витримали сходи між другим і третім поверхами. На них було багато дітей. П"ять одинадцятикласниць загинули. Ще 11 дівчат шпиталізували. У цей день більшість хлопців були на комісії у військкоматі.

— У середу зранку робітники міняли вікна на першому поверсі школи. Коли дістали старі рами, стіни почали тріскатися. Адміністрація закладу вирішила, що треба евакуювати учнів та педагогів. Під час евакуації стався обвал, — розповідає заступник прокурора Бєляєвського району Тимур Пишпанов. За фактом аварії порушили кримінальну справу. Основна версія причини обвалу технологічна. Експерти кажуть, що в цій будівлі 1960-х років неправильно вкладена цегла. У розчині забагато піску та замало цементу.

У ніч на четвер повісилася 43-річна вчителька Марина Бородіна. Вона була завучем школи та класним керівником загиблих учениць. 15 років пропрацювала у цьому навчальному закладі.

У п"ятницю хоронитимуть загиблих школярок. Дві з них мусульманки. За їхніми традиціями, похорон мав відбутися на другий день після смерті, тобто у четвер. Але батьки вирішили поховати їх разом із іншими трьома дівчатами.

Зараз ви читаєте новину «П"ять школярок загинули під обвалом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути