четвер, 29 листопада 2007 18:49

Прийомні батьки Вікторії вбили її справжню матір

Вікторія Донда з аргентинської столиці Буенос-Айреса дізналася, що вона народилася не у звичайному пологовому будинку, а в секретній в"язниці. Там тримали ворогів диктаторського режиму, що панував у країні в 1976–1983 роках.

Вікторію, якій тоді було лише 15 днів і яку звали Аналія, забрав із рук уже мертвої матері-партизанки та виховав її ж убивця. Хуан Антоніо Азік був одним із офіцерів, який розправлявся з політичними в"язнями.

Доки Вікторія жила з прийомними батьками, мала з ними непрості стосунки. Мати до зрілого віку залишалася неписьменною. Саме Вікторія навчила її читати, коли підросла. Батько був жорстким вихователем, дуже консервативним.

2003 року він спробував застрелитися. Його саме мали судити за військові злочини, в результаті одного з яких у нього з"явилася донька. Поранення виявилося не смертельним. Чоловік пролежав місяць у комі, але нині повністю одужав і очікує на суд у психіатричній лікарні.

Нині Вікторії 30 років. Вона зайнялася політикою і є конгресменом від соціалістичної партії. Прийомних батьків вона називає опікунами.

— Вони виховували мене з любов"ю, і я все ще люблю їх. Якщо ваша дитина виявляється серійним убивцею, ви не перестаєте любити її. Так само я не можу забути їх, — розповідає Вікторія.

Нещодавно вона розшукала Лілі, близьку подругу її справжньої матері.

— Коли Лілі розповіла мені про Корі, мою маму, лише тоді я усвідомила, що вся ця історія — правда, — каже Вікторія. — Я завжди любила дивні поєднання в їжі. Могла їсти, наприклад, карамельки із салямі або шоколад із сиром. Виявилося, що мама також це робила. До того ж, вона не вилазила з туфель на високих підборах. А я першу пару взуття на "шпильках" взула ще у 12 років!

У 1976–1983 роках в Аргентині встановилася військова диктатура. За цей час у країні без вісті зникли 30 тис. людей. Нині уряд намагається знайти хоча б частину з них. На сьогодні вдалося встановити долю 500 дітей, яких офіцери хунти відібрали у вбитих батьків.

Зараз ви читаєте новину «Прийомні батьки Вікторії вбили її справжню матір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути