Ексклюзиви
вівторок, 06 листопада 2018 06:10

Помер останній пес коргі британської королеви

У замку британської королеви Єлизавети ІІ у місті Віндзор помер останній коргі. Це її улюблена порода собак. Псу на кличку Віспер — англійською "Шепіт" — було 12 років.

Спочатку належав Біллу Фенвіку, єгерю королівських угідь із Балморала. Його дружина опікувалася собаками Єлизавети. Коли Білл помер 2016‑го, королева забрала тварину. Пес мав кличку Віспа — на честь ­шоколадного батончика. Однак Єлизавета вважала її незрозумілою. Змінила на Віспер, бо слова звучать майже однаково.

"Королева швидко прив'язалася до собаки. Він був фаворитом, завжди слідував за нею. Смерть Віспера дуже її засмутить", — розповідають у королівському палаці.

Віспер захворів кілька тижнів тому. Та почувався досить добре і витримав переїзд із Балморала до Віндзора. Там і помер. Причину не повідомляють. Часто коргі помирають від онкології.

У королеви лишилися собаки Кенді та Вулкан породи доргі. Це — помісь коргі й такси. У квітні цього року помер 14-річний Віллоу, останній нащадок коргі Сьюзан. Її Єлизаветі на 18-річчя подарувала мати. Віллоу поховали у Віндзорському замку.

В Єлизавети ІІ за весь час було 30 коргі. Розводила їх протягом 70 років.

Зараз ви читаєте новину «Помер останній пес коргі британської королеви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути