вівторок, 15 травня 2018 00:50

"Майже ніхто не повірив, що я танцюю насправді. Подумали, що це постановка"

Автор: www.DAILYMAIL.co.uk
  Китайська танцівниця 32-річна Ляо Жі виступає без ніг. Втратила їх під час землетрусу в провінції Сичуань 2008-го
Китайська танцівниця 32-річна Ляо Жі виступає без ніг. Втратила їх під час землетрусу в провінції Сичуань 2008-го

— Багато чоловіків одружуються з жінками через гарні та стрункі ноги. Мій хотів мені їх подарувати, — розповідає танцівниця і хореограф із Китаю 32-річна Ляо Жі. 10 років тому в результаті землетрусу втратила 10-місячну доньку й будинок. Їй частково ампутували ноги. До 10-річчя трагедії про Ляо зняли фільм, а сама вона описала свою історію в книжці. Видала її нещодавно.

Землетрус у китайській провінції Сичуань магнітудою 9 балів стався 12 березня 2008 року о 14:30 за китайським часом. Через нього загинули понад 69 тис. осіб, 18 тис. — зникли безвісти. 5 млн людей залишилися без даху над головою.

Ляо опинилася під завалами. Пробула там 30 год.

— Я постійно співала доньці, аби вона не заснула. Чула, як ззовні гукає батько. Подумала, що маю побачити його знову, — продовжує.

Лікарі частково ампутували Ляо обидві ноги. За сім місяців її покинув чоловік. Вона відмовилася від інвалідного візка й послуг доглядальниці. Вирішила користуватися протезами. Невдовзі почала займатися танцями. Кожне тренування закінчувалося кровотечею.

— Поховати надію у важкій ситуації — легко. Так і я багато разів була готова опустити руки. Але радію, що не зробила цього, — говорить Ляо Жі. — Перші дні в лікарні я шкодувала, що не опинилася серед загиблих. Пізніше зрозуміла — мені випав шанс жити далі.

2009-го Ляо виступила на конкурсі в Сингапурі без протезів.

— Майже ніхто з телеглядачів не повірив, що я танцюю насправді. Подумали, що це постановка, — додає Ляо.

2013-го вона познайомилася з майбутнім чоловіком протезистом Чарльзом Вонгом. Він виготовив протези, завдяки яким Ляо того ж року перемогла 40 фізично здорових учасників танцювального конкурсу. Невдовзі пара побралася. Танцівниця народила двох дітей.

Чарльз продовжує удосконалювати протези для дружини. Вона подолала 5-кілометрову дистанцію 2015 року. Займається альпінізмом. Разом із чоловіком допомагає постраждалим від землетрусів. Планують заснувати благодійну організацію.

Зараз ви читаєте новину «"Майже ніхто не повірив, що я танцюю насправді. Подумали, що це постановка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути