понеділок, 19 березня 2007 14:59

Пітерським водіям безкоштовно даватимуть проїзні

Автор: фото: REUTERS/Alexander Demianchuk
  У центрі російського Санкт-Петербурга джип ”Хаммер Ейч 2” наїхав на ”Форд Ескорт”. Акцію влаштували, щоб привернути увагу влади міста до проблем паркування
У центрі російського Санкт-Петербурга джип ”Хаммер Ейч 2” наїхав на ”Форд Ескорт”. Акцію влаштували, щоб привернути увагу влади міста до проблем паркування

У центрі російського Санкт-Петербурга влаштували автомобільну акцію: джип "Хаммер Ейч 2" наїхав на старенький "Форд Ескорт". Обидві машини так і залишили стояти на площі. Вони мають привертати увагу влади до проблеми паркування в місті.

Зараз у Петербурзі офіційно живе 4,7 млн людей. Ще мільйон приїздить щодня на роботу з передмістя. Практично кожен шостий із них пересувається на власному авто. Знайти місце для паркування майже неможливо. Працівники деяких фірм приїздять на роботу на кілька годин раніше лише для того, щоб поставити машину неподалік від офіса.

Платна парковка коштує 10–12 руб. (2–2,5 грн) на годину. Однак із мільйона автомобілістів нею користуються лише 160 тис. Бо за машину, залишену в забороненому місці, її власник сплачує штраф 8 руб. (1,5 грн).

— Проблема нашего города — автоуроды, — скаржиться на одному з інтернет-форумів мешканець Петербурга. — Из-за одного такого, припарковавшегося на трамвайных путях, я недавно простоял в пробке больше двух часов. И дольше бы стоял, если бы не эвакуатор.

Влада міста вже розробила план боротьби із заторами. Насамперед проїзд по центру стане платним. На околицях побудують додаткові, так звані перехоплюючі стоянки. Власник машини залишатиме її там, а далі добиратиметься на громадському транспорті. Причому проїзні таким водіям пропонують видавати безкоштовно.

— Навіть робітники мерії повинні будуть залишати свої авто за декілька кілометрів від місця роботи, а не на центральних площах, — запевнила губернатор Петербурга 58-річна Валентина Матвієнко.

За останніми даними місцевого ДАІ, кожен житель міста в заторах проводить щонайменше чотири дні на рік. Середня швидкість руху по місту 20 км/год., а вранці та ввечері на основних дорогах у "тягучках" можна їхати лише 200 м/год.

Для того щоб уникнути пробок та краще спланувати свій маршрут, власникам машин пропонують перед виїздом подивитися на автомобільну карту міста в Інтернеті. Зараз у Петербурзі на дорогах установили 34 камери відеоспостереження. Інформація з них одразу з"являється на сайті. Ділянки дороги позначаються певним кольором, залежно від швидкості авто. Червоні — 200 м/год., помаранчеві — від 2 до 8 км. На жовтих швидкість руху становить до 12 км, а на салатових розігнатися можна до 20 км.

Зараз ви читаєте новину «Пітерським водіям безкоштовно даватимуть проїзні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути