Ексклюзиви
середа, 26 вересня 2012 06:30

Перший авіаносець передали військово-морським силам

Автор: фото: reuters
 

Китайським військово-морським силам офіційно передали в неділю перший в історії країни авіаносець — "Ляонін". Це колишній радянський недобудований авіаносний крейсер "Варяг". Його купили в України 1998-го за $20 млн, нібито для перебудови на плавуче казино в китайському місті Макао.

На верфі в місті Далянь "Варяга" добудували й модернізували, озброїли наново. У серпні-вересні 2012-го він виходив у море для ходових випробувань. Назвали корабель на честь провінції Ляонін, де його дооснастили.

— Цей авіаносець — необхідна сходинка на шляху до власних сучасніших суден такого типу в майбутньому, — говорить китайський адмірал Ян І.

Експерти кажуть, на те, щоб обладнати "Ляонін" літаками й зібрати належну для таких велетнів групу кораблів супроводу, підуть роки. Проте у Піднебесній вважають, нова бойова одиниця посилить авторитет країни на морі. Сьогодні 11 авіаносців мають США, два — Італія та по одному Росія, Велика Британія, Китай, Франція, Індія й Іспанія.

Зараз ви читаєте новину «Перший авіаносець передали військово-морським силам ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути