Ексклюзиви
вівторок, 06 березня 2007 16:56

Пенсійну систему буде реформовано

"Накопичувальна частина пенсії — виключно приватні гроші, які роботодавець відраховує до пенсійного фонду за громадянина, доки той працює. Я не пропоную ліквідовувати цю систему", — заявив днями міністр охорони здоров"я і соціального розвитку РФ Михайло Зурабов. Він уточнив, що з часом майбутні пенсіонери обов"язково отримають усі свої гроші в повному обсязі.

Раніше з"являлися повідомлення, що Мінохоронздоров"я та соціального розвитку Росії планує виключити накопичувальну частину пенсії з системи обов"язкового пенсійного страхування.

Міністр пояснив, що так званим мовчунам — тим, хто не визначився з переказом своїх накопичень до приватних управлінських компаній (УК) або недержавних пенсійних фондів (НПФ) — пропонують перевести ці накопичення до страхової частини пенсії, щоб вони "не знецінювалися".

"До моменту, коли громадянин усвідомить, що він може відповідати за інвестування, держава індексуватиме накопичення на рівні, не нижчому за інфляцію. Після усвідомлення — хай забирає ці гроші і переказує, куди хоче", — сказав Зурабов.

У квітні 2007-го уряд планує розглянути комплекс заходів із реформування пенсійної системи. З наступного року Мінохоронздоров"я та соціального розвитку Росії пропонує спрямувати частину отриманих накопичуваних внесків громадян, які не визначилися з питанням щодо накопичуваної частки своєї пенсії, на виплату поточних пенсій.

Зараз ви читаєте новину «Пенсійну систему буде реформовано». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути