четвер, 12 лютого 2009 19:21

Острів-серце знайшли біля хорватського узбережжя

Автор: фото: www.telegraph.co.uk
  На острові-серці одночасно можуть гостювати не більше як 100 людей. Такі умови власника цієї землі Влада Орешко
На острові-серці одночасно можуть гостювати не більше як 100 людей. Такі умови власника цієї землі Влада Орешко

В Адріатичному морі, неподалік хорватського узбережжя, відкрили новий курорт —  Землю Закоханих. Він розташований на острові площею менш ніж 1 кв. км.

Острів має майже ідеальну форму серця. Він став популярним місцем відпочинку напередодні Дня святого Валентина. Міністерству туризму Хорватії довелося приймати попередні заявки від охочих потрапити туди в День закоханих. Одночасно на курорті можуть перебувати не більше як 100 людей. Це побажання власника острова Влада Юрешко. Донедавна він не усвідомлював, що володіє островом-серцем. Зрозумів це, тільки коли побачив супутникові знімки своєї землі.

— Цей острів ідеально підходить закоханим не тільки через свою форму. На ньому ніхто не живе. Я хочу, щоб молоді люди завжди могли залишитися тут сам на сам. Мені не потрібні натовпи туристів, які смажать барбекю. Тим більше, не хочу його продавати, — каже власник.

Екзотичні острови незвичної форми коштують найбільше на ринку нерухомості. Так, за клаптик землі Вату Вара площею 3 кв. км в архіпелагу Фіджі просять $120 млн. Цей острів у формі капелюха вважають найдорожчим у світі серед виставлених на продаж.

Вату Вара має ідеально круглу форму. Пляжі нагадують широкі криси капелюха. Посередині острова — пласка гора. У фіджійських аборигенів є легенда, що це диявол забув свого капелюха. Тому ніхто з місцевих не оселявся на Вату Вара.

Зараз ви читаєте новину «Острів-серце знайшли біля хорватського узбережжя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути