вівторок, 23 жовтня 2018 00:40

Оштрафують храм, що зводять 136 років

Автор: WWW.WIKIMEDIA.ORG
  Собор Святої родини — Саґрада Фамілія в іспанській Барселоні будують без дозволу місцевої влади і з порушеннями
Собор Святої родини — Саґрада Фамілія в іспанській Барселоні будують без дозволу місцевої влади і з порушеннями

36 млн євро — 1,163 млрд грн — заплатить храм Саґрада Фамілія в іспанській Барселоні. Церковники не мають дозволу на будівельні роботи від місцевої влади і проводять їх із порушеннями. Споруду почали зводити 1882 року і досі не завершили.

Храм будують на благодійні пожертвування. Закінчили 70%. Остаточно завершать 2026-го — до сторічних роковин смерті одного з архітекторів Антоніо Ґауді. Будівля належить до всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. 2010-го храм освятив Папа Римський Бенедикт XVI. Його відвідують 4,5 млн людей на рік. Квитки за вхід коштують 15 євро — 485 грн.

Через відсутність контролю з боку місцевих установ, собор зводять із порушеннями. Наприклад, вісім із колон частково опинилися на тротуарі, кажуть урядовці. Штраф церковники мають виплатити протягом наступних 10 років. Гроші підуть на розвиток міського транспорту, підвищення доступності метро, реконструкцію та прибирання вулиць і підвищення безпеки.

Ґауді мріяв зробити храм останньою великою святинею християнства. Він має 18 веретеноподібних шпилів. Уособлюють 12 апостолів, чотирьох євангелістів, Пресвяту Діву Марію та Ісуса Христа. Будівля матиме три фасади, які символізуватимуть Різдво, Славу і Страсті Христові. Центральний шпиль Ісуса Христа увінчають хрестом. Висота собору становитиме 170 м.

Зараз ви читаєте новину «Оштрафують храм, що зводять 136 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути