вівторок, 13 березня 2012 00:45

Ніколя Саркозі хоче призупинити Шенген

Якщо за найближчий рік умови поїздок безвізовою Шенгенською зоною в Європі не стануть жорсткішими, Франція призупинить своє членство в ній і закриє свої кордони. Це передвиборна обіцянка чинного президента країни 57-річного Ніколя Саркозі, що балотується на другий термін. За опитуваннями, він відстає від свого конкурента-соціаліста Франсуа Олланда більш ніж на 10%. Перший тур виборів відбудеться 22 квітня.

Перед 50 тис. своїх прихильників на мітингу в місті Вільпент, Саркозі заявив, що боротиметься із засиллям нелегальних іммігрантів, якщо його оберуть.

— Я не хочу, щоб Європа була як друшляк. Треба вводити санкції, призупиняти членство або взагалі виключати із Шенгенської угоди ті чи інші країни, які не виконують своїх зобов'язань, — каже президент-кандидат.

Він також виступив за законопроект "Купуй європейське". За ним, державні органи і служби на території ЄС повинні будуть закуповувати для своїх потреб лише товари, вироблені на території Євросоюзу.

Опоненти розкритикували ініціативу Ніколя Саркозі. Кажуть, французькі кордони закрити неможливо, бо вони існують більше на картах.

— Вихід із Шенгена — це чиста фантазія. Ви розумієте, що це означає? Треба знову розставити прикордонні пости і митниці. Чи є хтось у країні, хто вірить, що ми будемо це робити після 22 років, що діє Шенгенська угода? — каже кандидат-центрист Франсуа Байру.

Гасло президентської кампанії Саркозі — "Сильна Франція", а Олланда — "Зміни зараз". Соціаліст обіцяє обмежити вплив великих корпорацій, жорсткіше контролювати банківські кредити населенню. Він також декларує повне розділення церкви і держави, наголошуючи, що в сучасному світі немає місця релігійній свідомості. Останній аргумент має сподобатися виборцям, які виступають проти наступу місцевих іммігрантів-мусульман. Ті вимагають, щоб жінки носили хіджаб у громадських місцях, а при забої худоби на м'ясо, над нею здійснювали мусульманський обряд.

Зараз ви читаєте новину «Ніколя Саркозі хоче призупинити Шенген». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути