середа, 03 серпня 2011 05:30

Наркобарон відстрілювався від поліцейських

Поліція Мексики арештувала 33-річного Хосе Антоніо Ернандеса, одного з лідерів мексиканського наркокартеля "Хуарес". Ель-Дієґо, як його називали подільники, очолював "силовий блок" організації. На допиті він зізнався, що причетний до вбивств понад 1500 людей.

Наркобарона з охоронцем затримали на півночі Мексики. Злочинці відстрілювалися. Ель-Дієґо діяв переважно у прикордонному зі США місті Сьюдад-Хуарес.

— Ернандес був одним із найвпливовіших наркобаронів у місті. У минулому він — офіцер поліції. Картель Ернандеса контролює контрабанду наркотиків із Сьюдад-Хуарес до США, — каже Рамон Пекено, директор управління боротьби з наркотиками мексиканської поліції.

Наркобарона звинувачують зокрема у вбивстві працівниці американського консульства вагітної Леслі Енрікес та її чоловіка. За це США добиваються екстрадиції Ернандеса, щоб судити його в штаті Техас. 2010-го за наказом Ель-Дієґо замінували авто, вибух убив п'ятьох людей. Того ж року його люди на вечірці зарізали 15 підлітків. За минулий рік у Сьюдад-Хуаресі, де живуть 1 млн 300 тис. людей, сталися близько 3100 вбивств, пов'язаних із наркотиками. Ель-Дієґо створив також бригаду найманих убивць "Ла лінеа".

Президент Мексики 48-річний Феліпе Кальдерон послав у Сьюдад-Хуарес 5 тис. поліцейських, щоб затримати Ернандеса та його банду. За голову ватажка уряд обіцяв $1,2 млн. Оскільки його впіймала поліція, грошей не отримав ніхто.

Протягом року мексиканські спецслужби арештували кількох крупних наркобаронів. Але потік наркотиків із Мексики до США не зменшився. На місця ув'язнених приходять їхні конкуренти.

Зараз ви читаєте новину «Наркобарон відстрілювався від поліцейських». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути