четвер, 03 вересня 2020 05:30

Найстарше подружжя живе разом 79 років

Еквадорці Хуліо Мора та Вальдраміна Квінтерос потрапили до Книги рекордів Гінесса як подружжя, яке найдовше в світі живе разом, і водночас найстаріші. Йому 110 років, їй — 104. Одружилися 79 років тому.

Сім'я живе в еквадорській столиці Кіто. Вальдраміна Маклові Квінтерос народилася в жовтні 1915-го. Хуліо Цезар Мора — в березні 1910-го. Разом вік пари — 214 років. Попередніми рекордсменами були Шарлотта й Джон Хендерсони з Техасу. Їм на двох було 212 років і 52 дні.

Хуліо і Вальдраміна познайомилися на канікулах. Сестра Вальдраміни була заміжня за двоюрідним братом Хуліо. Після семи років стосунків одружилися в лютому 1941-го. Рідня обох була проти. На весілля прийшли лише їхні друзі й хрещені батьки. Церемонія була таємною.

— Родичі не зразу змирилися, — розповідає Хуліо. — Вони не ладнали між собою. Роками не спілкувалися і не сприймали нас як подружжя. Але потім побачили, що нам добре разом. Це взірець для наших дітей і онуків. Ми живемо в любові, взаємній повазі, чесній праці, постійному самовдосконаленні.

Усе життя працювали вчителями. Мають п'ятеро дітей, 11 внуків, 21 правнука і дев'ять праправнуків. Усі діти отримали освіту. Найстарший син помер 58-річним. За словами доньки Сесилії, секрет батьків — в умінні щонайшвидше розв'язувати проблеми й суперечки, а також легко порозумітися.

— Вони обоє життєрадісні й здорові, — каже Сесилія. — Але через пандемію їхнє душевне здоров'я погіршилося. Мати й батько не можуть без родинних зібрань. Ми часто їх провідували. А з березня не ризикуємо.

Подружжя часто ходило у театр і кіно. Люблять дивитися телевізор і пити молоко. Мати передплачує газети. Сама готує десерти.

Зараз ви читаєте новину «Найстарше подружжя живе разом 79 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути