Ексклюзиви
понеділок, 28 травня 2007 15:38

Найбільшу автономію Китаю засипало снігом

Автор: фото: REUTERS
  Працівники дорожньої служби розчищають швидкісну трасу 303 у китайському місті Хамі Сінцзянь-Уйгурського округу. Негоду принесло із Сибіру.  Сніговий покрив сягає півметра, температура повітря з 25 градусів тепла опустилася до нуля
Працівники дорожньої служби розчищають швидкісну трасу 303 у китайському місті Хамі Сінцзянь-Уйгурського округу. Негоду принесло із Сибіру. Сніговий покрив сягає півметра, температура повітря з 25 градусів тепла опустилася до нуля

Шосту частину Китаю займає Сінцзянь-Уйгурський автономний округ. Він — найбільший у країні. На північному заході межує із Сибіром. Саме звідти у Китай прийшли снігопади.

У Хамі, одному з найголовніших міст автономії, сніжний покров сягає 50 см. Лише за один день температура тут знизилася на 25 градусів. Зараз у регіоні нуль за Цельсієм.

Через Сінцзянь-Уйгурський округ проходить швидкісна траса 303. Вона практично повторює маршрут Великого Шовкового Шляху. Пробки там подекуди розтягнулися на 10 км.

На допомогу водіям, які вже кілька діб не можуть дістатися домівок, відправили військових, поліцейських та пожежників.

Сніг у регіоні — дивина, бо клімат зазвичай посушливий. У поліції кажуть, що поки що від переохолодження ніхто не помер.

Натомість у Південно-Африканській Республіці загинуло 9 людей. Сніг там випав минулого четверга. Більшість будинків аварійно відключилися від електрики. У селян від холоду масово гинула худоба.

Здивувала погода також і в Україні. Так, у Києві на вихідних зафіксували ще один температурний рекорд — плюс 34 за Цельсієм. Такого не було більш як 70 років. Попередній рекорд був установлений 21 травня. Тоді стовпчик термометра піднявся до +31°C.

Швейцарський експерт Андреас Фішлін сказав, що протягом століття кожне друге літо на Землі буде аномальним.

Зараз ви читаєте новину «Найбільшу автономію Китаю засипало снігом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути