Ексклюзиви
четвер, 08 квітня 2021 06:45

Ченці хочуть продати три тонни сирів через інтернет

Французький монастир у регіоні Бургундія запустив онлайн-продажі, щоб позбутися сиру зі своїх підвалів. Пандемія коронавірусу відлякала покупців.

Абатство Сито зазвичай продає сире молоко та напівм'які сири лише ресторанам чи відвідувачам свого магазину. Але падіння попиту через пандемію призвело до того, що 19 ченців абатства залишилися з майже 3 т сирів.

— Наші продажі впали на 50 відсотків, бо ресторани закриті. Нам потрібно очистити запаси, — говорить Жан-Клод, відповідальний за маркетинг у монастирі. — Ми були категорично проти продажів в інтернеті. Не хотіли втратити особливий дух. Вважали, що це суперечить нашій ідеї. Люди мають прийти, понюхати, скуштувати, а тоді вже віддавати гроші. Навіть не зі всіма ресторанами працювали. Але часи змінилися. Мусимо перелаштуватися. Цікаво, що першими до продажів в інтернеті додумалися найстаріші ченці. Замовляли так квіти для саду.

Монастир заснували 1098 року. Відтоді тримають худобу. Хотіли продати кілька десятків корів, але передумали.

— Покупці збиралися забрати їх на м'ясо. На таке погодитися не можемо. З Божою поміччю сподіваємося, що сир продасться і люди замовлятимуть ще.

Сир ченців виграв срібну медаль на торішньому міжнародному конкурсі їжі і ­напоїв у Ліоні. Монахи об'єдналися з інтернет-стартапом "Дівайн бокс" — "Божественна коробка", що продає продукти, зроблені абатствами у Франції й інших європейських країнах. Так можна купити оливкову олію, вино, сир, мило, в'ялене м'ясо, наливки. Вже замовили 700 кг сирів, за інформацією сайту.

Зараз ви читаєте новину «Ченці хочуть продати три тонни сирів через інтернет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути