пʼятниця, 13 жовтня 2017 06:36

Матір ув'язнили за відмову вакцинувати дитину

Деякі американці вважають, що щеплення спричиняють аутизм чи більше шкодять, ніж допомагають дітям. За це переконання американка Ребекка Брюдоу, 40 років, сіла в тюрму. Вона погодила вакцинування сина з його батьком, проте потім відмовилася.

— Я краще сидітиму за ґратами, але стоятиму за те, у що вірю. Аніж відмовлюся від того, в чому переконана, — заявила Ребекка.

За це в штаті Мічиган ув'язнюють на сім днів. Дитину передали під опіку батька, аби він завершив щеплення.

Чоловік підтримує точку зору медиків і подає в суд на колишню дружину Ребекку за те, що вона не зробила жодного ­щеплення з 2008 року — від народження хлопчика. Зараз йому 9 років і він не має жодного додаткового імунного захисту.

Це не перший випадок, коли в США ув'язнюють батьків за відмову робити щеплення. Хоча вона легальна, за законодавством багатьох штатів. Проте директори шкіл можуть заборонити невакцинованим дітям навчатися в них. А батьки несуть адміністративну відповідальність за відвідування школи дітьми. Саме це зазвичай стримує відмовлятися вакцинувати синів і доньок або підштовхують обирати домашню освіту.

Зараз ви читаєте новину «Матір ув'язнили за відмову вакцинувати дитину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути