Ексклюзиви
пʼятниця, 29 лютого 2008 16:37

Лора Вівер має алергію майже на все

  Через рідкісну хворобу шкіра Лори перестала захищати організм від зовнішніх подразників
Через рідкісну хворобу шкіра Лори перестала захищати організм від зовнішніх подразників

13-річна Лора Вівер з англійського міста Хіарфорд страждає від алергії на парфуми, косметичні засоби, молочні продукти, деякі фрукти та злаки. Напади також викликають пластикові меблі. Вона може носити лише бавовняний одяг. У дівчини піднімається температура та починає свербіти шкіра, якщо хтось пройде повз неї в одязі з синтетичними волокнами.

Від арахісу Лора може померти. Від центрального опалення та кондиціонерів у неї починається гарячка, їй важко дихати. Батьки Лори, 41-річна Ліза та 49-річний Майк Вівер, розповідають, що в неї починається алергія навіть на ліки від алергії.

Лора має рідкісну хворобу. Через порушення імунної системи її шкіра перестала бути природнім бар"єром для зовнішніх подразників. Замість того, аби стримувати їх, вона пропускає їх до організму.

Дівчинка має вроджену важку форму екземи — її шкіра швидко пересихає та покривається висипами. Це викликає свербіння. Щоб полегшити страждання, вона носить марлеві пов"язки та щогодини змащує шкіру кремом.

Коли Лора була маленькою, батьки інших дітей не дозволяли їм гратися з нею. Боялися, що хвороба може бути заразною. Нещодавно дівчина почала ходити до школи з іншими учнями. Вона відвідує уроки двічі на тиждень. Там для неї облаштували кімнату, де дівчинка може побути, якщо відчує в повітрі алерген.

— Я попередила Лору, щоб вона трималася подалі від спортзалу. Адже приміщення з людьми, які користуються дезодорантом, для неї смертельно небезпечне, — говорить мати дівчини. — Моя донька хвора від народження. Але вона хоче прожити нормальне життя і привернути увагу інших людей до цієї хвороби.

Поки що від недуги Лори не існує ліків. Препарати, які вона приймає, дають лише тимчасове полегшення. Медики запропонували спробувати засоби, що стимулюють імунну систему.

Батько дівчинки Майк має легку стадію екземи. Її мати та 19-річний брат Майкл здорові. Легка стадія екземи є в кожного п"ятого британського школяра. У 70% вона проходить із віком. Але рідкісні випадки, на зразок Лориного, супроводжуються алергіями, які викликають реакції на шкірі.

Ешлі Морріс живе з алергією на воду

Із рідкісною формою алергії п"ять років живе 19-річна Ешлі Морріс з австралійського міста Мельбурн. Її тіло покривається червоними плямами та починає свербіти від контакту з водою. Лікарі не знають, як їй допомогти. В Ешлі така реакція почалася від антибіотика пеніциліну.
Дівчина приймає душ не більше хвилини. Потім Ешлі дві години не виходить із будинку, доки шкіра не повернеться до норми. У неї виникає алергія навіть від власного поту. Тому їй не можна займатися спортом. Важливо, аби приміщення завжди добре провітрювалося. Дівчина постійно возить в автомобілі парасолю, аби не потрапити під дощ.
Ешлі вивчає в університеті журналістику і працює в офісі. Три роки вона зустрічається з хлопцем Адамом, 23 роки. Щоправда, у спілкуванні з ним виникають деякі труднощі.
— Коли спимо разом, мені доводиться обмотуватися простирадлом, — говорить Ешлі. — Я не можу притулитися до Адама, коли він спітніє.

Зараз ви читаєте новину «Лора Вівер має алергію майже на все». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути