середа, 29 грудня 2010 06:00

Кремлівських опозиціонерів отруїли ртуттю

Колишнього полковника КДБ 58-річного Віктора Калашникова і його дружину журналістку Марину Калашникову, які тепер живуть у Німеччині, отруїли ртуттю. Лікарі берлінської клініки "Шаріте" виявили, що вміст металу в крові російських опозиціонерів перевищує норму в 25 разів. У менших дозах також знайшли отруйні сполуки полонію-210, талію та кадмію.

— Мені погрожували, щоб перестала критикувати режим, інакше в мене і чоловіка будуть проблеми, — розповідає Марина Калашникова. — Коли виїжджали з Росії, у потязі Москва–Варшава помітила дивні висипи на шкірі після того, як переночувала на залізничних простирадлах.

За останні чотири місяці Віктор Калашников схуд на 15 кг. На руках Марини з'явилися виразки. Обидва страждають від безсоння, головного болю. Найперше ртуть ушкоджує нервову систему. Проникає в організм із повітрям, всотується через шкіру.

Віктор Калашников у минулому входив у штаб Єльцина. Коли до влади прийшов Володимир Путін, Калашникови почали працювати незалежними журналістами. Критикували російський уряд за події в Чечні. Подружжя впевнене, що їх отруїли російські спецслужби. Після того, як їх змусили емігрувати, досі переслідують. За цей час Калашникови жили в Польщі, Україні та Естонії. За словами Віктора, увагу до себе привернули після того, як виступили з критикою російського уряду на конференції в Польщі минулого листопада.

Зараз ви читаєте новину «Кремлівських опозиціонерів отруїли ртуттю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути