вівторок, 21 серпня 2018 06:05

Косатка відмовилася покинути мертве дитинча

20-річна дика косатка на кличку Талекуа 17 днів носила з собою мертве дитинча. Постійно підштовхувала його носом, щоб трималося на воді. Пропливла разом із ним понад 1,6 тис. км.

Дитинча народилося живим поблизу північно-західного узбережжя США, але померло наступного дня. Матері дельфінів, косаток та інших китоподібних зазвичай мандрують із мертвим новонародженим близько тижня.

— Те, що зробила Талекуа, можна пояснити одним — вона страждає за загиблим дитинчам, — каже дослідниця китів із Вашингтонського університету Дебора Джілс.

Увесь час самиця залишалася в зграї. Відмовилася від їжі. Коли втомлювалася, інші косатки підхоплювали тіло дитинчати. За тиждень після смерті воно почало розкладатися, але Талекуа залишила його лише 10 серпня.

Зграя Талекуа за останні півроку втратила вісім членів і зараз нараховує 75 косаток. Причиною став промисловий вилов лосося на території, де мешкають тварини.

Зараз ви читаєте новину «Косатка відмовилася покинути мертве дитинча». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути