вівторок, 13 листопада 2007 16:55

Король Іспанії попросив Уґо Чавеса стулити пельку

Король Іспанії Хуан Карлос І, 76 років, під час міжнародного саміту у столиці Чилі Сантьяго попросив 53-річного лідера Венесуели Уґо Чавеса стулити пельку.

Це сталося під час суперечки Чавеса з іспанським прем"єр-міністром Луїсом Родріґе Сапатеро, 47 років. Лідер Венесуели назвав фашистом попереднього прем"єра Іспанії Хосе-Марію Аснара, 54 роки. Сапатеро заступився за свого попередника, але Чавес не давав йому можливості висловитися. Він переривав промову опонента навіть тоді, коли йому відключили мікрофон.

Зрештою іспанський король Хуан Карлос не витримав і сказав Чавесові: "Чому би тобі не стулити пельку?". При цьому монарх звернувся до нього на "ти", а не на "ви".

Чавес на кілька секунд замовк, бо розгубився від таких слів. У той час король піднявся зі свого місця і демонстративно залишив приміщення. Після цього іспанський прем"єр Луїс Сапатеро  прочитав Чавесові коротку лекцію про те, як треба поводитися під час офіційних зустрічей.

— Президенте Уґо Чавес! Я вважаю, що кожен повинен дотримуватися правил ведення діалогу, — говорить Сапатеро. — За ними, необхідно проявляти повагу до співрозмовника. Ми з вами можемо в чомусь не погоджуватися, але зобов"язані поважати один одного.

Уґо Чавес вважає заяву Хуана Карлоса проявом неповаги до нього.

Зараз ви читаєте новину «Король Іспанії попросив Уґо Чавеса стулити пельку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути