четвер, 14 серпня 2008 17:59

Кікабідзе відмовився від російського ордена

Грузинський актор і співак Вахтанг Кікабідзе, 70 років, відмовився від російського ордена Дружби. Наказ про нагородження артиста підписав у липні президент Дмитро Медведєв. Кікабідзе сказав, що поважає та симпатизує росіянам, але не може прийняти нагороду від країни, яка бомбардує його батьківщину.

Співак збирається скасувати ювілейні концерти, що мали відбутися восени по всій Росії. Фінальний виступ планували в московському Кремлі.


Президент Грузії Михаїл Саакашвілі, 40 років, відправив своїх дітей на відпочинок до Криму. 13-річний Едуард і Ніколоз, 3 роки, прибули в Україну разом із матір"ю, 39-річною Сандрою Рулофс.


У вівторок 37 українських футбольних уболівальників не пустили до Москви на матч місцевого "Спартака" та київського "Динамо". Причиною став грузинський прапор, який вони хотіли розгорнути на трибуні.

— Прикордонники буквально озвіріли, коли побачили грузинський стяг. Сказали, що ані до Москви, ані до Росії ми не потрапимо, — каже один із фанатів Сергій Бородавко.


На підтримку Грузії естонці почали скуповувати її вина. За тиждень продаж вина "Старий Тбілісі" у талліннських магазинах зріс удвічі. У багатьох супермаркетах його зовсім не лишилося.


Не купувати російських товарів і в такий спосіб підтримати Грузію закликає 55-річний Анатолій Матвієнко, народний депутат від блоку "Наша Україна — Народна самооборона". Також він просить громадян усіх країн почати безстрокове пікетування російських дипломатичних установ.


"Грузія стала розмінною монетою для США, а Росія вимушена відстоювати свої інтереси на Кавказі. Саакашвілі підставляє під кулі народ Грузії заради західних партнерів, які не хочуть бруднити свої руки у крові", — вважає московська телеведуча Тіна Канделакі, 32 роки.


"Мені боляче, що дожив до сьогоднішнього дня. Більше коментарів немає", — каже грузинський режисер 77-річний Георгій Данелія.

Зараз ви читаєте новину «Кікабідзе відмовився від російського ордена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути