понеділок, 09 квітня 2007 16:52

Кадиров став президентом Чечні

Минулого четверга 30-річний Рамзан Кадиров офіційно став президентом Чеченської республіки. Місяць тому його кандидатуру на посаду запропонував російський лідер Володимир Путін, і її одноголосно підтримав чеченський парламент.

Церемонія присяги відбувалася в місті Гудермес, у великому шатрі, який оточили кілька рядів охоронців. Понад тисячу гостей із подарунками протягом години проходили через п"ять контрольних постів. Їх супроводжували снайпери й люди в чорному з автоматами Калашникова.

Коли Кадиров під музику проходив до трибуни поміж рядами дівчат у білих платтях і хлопців у традиційному одязі, звучали оплески. Новий президент склав присягу на російській і чеченській конституціях, а також на Корані.

Почесний караул вручив Рамзанові чеченський прапор, а гості — подарунки. Коли зазвучав гімн РФ, зал підвівся.

— Мій батько часто повторював, що влада — не самоціль, а засіб для досягнення цілей, — сказав новий глава республіки. — Я хочу збудувати мирну Чечню в складі Російської Федерації.

Рамзанів батько Ахмад Кадиров керував республікою до 2004 року, коли його вбили в місті Грозний. Рамзан тоді був начальником його охорони. А після смерті батька його було призначено спочатку першим віце-прем"єром, а згодом керівником уряду. Поки вік не дозволяв Кадирову стати президентом, цю посаду тимчасово обіймав Алу Алханов. Однак насправді влада в Чечні належала саме Рамзанові.

Зараз ви читаєте новину «Кадиров став президентом Чечні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути