Ексклюзиви
пʼятниця, 26 жовтня 2012 06:30

Індійкам не можна ходити до туалету після світанку

— Перед тим як вийти заміж, перевіряйте, чи у вашого нареченого є вдома туалет. Не йдіть за тих, у кого він надворі, — звернувся до індійських жінок міністр сільського розвитку 58-річний Джайрам Рамеш.

Чиновник хоче добитися, щоби співвітчизники зводили будинки з убиральнями замість ходити до вітру надвір. Для цього розпочав агітаційну кампанію "Нема туалету — нема нареченої". Міністр розказує, що хоча з 1,2 млрд населення понад 75% мають мобільний телефон, лише половина домівок обладнані санвузлом, і лише один десятий із них під'єднаний до каналізації. Нещодавно Рамеш розгнівав вірян, коли заявив, що в державі більше індуїстських храмів, аніж туалетів. Також назвав Індію найбільшим у світі нужником просто неба. Бо, за його підрахунками, 60% тих, хто справляє природні потреби у такий спосіб, живуть у цій країні.

Засновник благодійної санітарної організації "Сулаб" Бріндешвар Патак закликав уряд видавати родинам дешеві кредити на спорудження санвузлів, а випорожнення на вулиці дорівняти до злочину. Додаткова проблема — за місцевими традиціями, жінки повинні ходити до вбиральні затемна, перед світанком. Часто на них нападають і ґвалтують уночі, коли вони шукають місця надворі.

Зараз ви читаєте новину «Індійкам не можна ходити до туалету після світанку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути