Ексклюзиви
середа, 25 лютого 2009 17:47

Індійці полетять у космос

Уряд Індії заявив про намір розпочати освоєння космосу. На програму витратять $2,5 млрд. Перших астронавтів планують відправити в космос 2015 року.

У тижневу подорож земною орбітою пошлють двох льотчиків. До цього в космосі побував лише один індієць, 60-річний Ракеш Шарма. 1984 року він літав на радянському кораблі Союз-Т11. Із космосу робив зйомки Північної Індії, аби з"ясувати, чи можливе будівництво гідроелектростанцій у Гімалаях.

У разі успіху програми Індія стане четвертою країною у світі після США, Росії та Китаю, яка змогла дозволити собі власну космічну експедицію на пілотованому кораблі. У жовтні минулого року Індія вже запустила дослідницький корабель "Чандраян-1" на Місяць.

Інтерес індійського уряду до астронавтики аналітики пояснюють конкуренцією з Китаєм. Країни змагатимуться не тільки в гонці озброєнь, а й у темпах освоєння космосу.

Більшість індійських політиків схвалили витрати на програму. Однак є й критики, які переконані: для країни, де 76% населення живе менше, ніж на $2 в день, таке капіталовкладення — марнотратство.

Зараз ви читаєте новину «Індійці полетять у космос». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути