Ексклюзиви
середа, 19 травня 2010 09:59

Хорват уникав смерті сім разів

Френо Селаку, 81 рік, вдалося вийти живим з кількох автомобільних аварій та авіакатастрофи. Він сім разів уникав смерті.

Раніше працював шкільним вчителем музики, зараз пенсіонер. П"ять років тому виграв у лотерею 4 млн 986 тис. 380 кун (6 млн 931 тис. грн. — ГПУ). Відразу придбав розкішний будинок на приватному острові.

Коли одружився вп"яте, продав будинок і повернувся жити у рідний дім у містечку Петріна. Частину грошей роздав друзям і родичам, на решту разом із дружиною 60-річною Катаріною побудував храм на честь Діви Марії. Каже, це подяка Господу за те, що рятував його.

— Гроші нічого не значать у житті. Я й так найщасливіша людина у світі. Все, що мені потрібно зараз, — моя дружина Катаріна, — розмірковує Френо.

Уперше він ледь не загинув 1962 року. Їхав тоді потягом із Сараєва у Дубровник, на південь Хорватії. Потяг зійшов з колії і впав у крижану ріку. Тоді загинуло 17 людей. Селак доплив до берега. Відбувся зламаною рукою і переохолодженням.

Через рік летів із Загреба до Рієки. В літаку несподівано відчинилися двері. Внаслідок розгерметизації усі 20 пасажирів вилетіли із салону. 19 загинули, Селак приземлився на копицю сіна, мав шок і подряпини.

1966-го прямував машиною до міста Спліт. Автівка впала в річку. Із п"ятьох людей вижив тільки він.

1973 року в автомобілі загорівся двигун, і Френо втратив волосся.

41-річним їхав швидкісною автотрасою і побачив, що у машини спалахнув бензобак. Стрімко вистрибнув із авто. За кілька секунд воно вибухнуло.

1995-го хорвата збив автобус. За рік "шкода" Селака, аби уникнути зіткнення з вантажівкою ООН, врізалася у загорожу і повисла над прірвою. Френо виліз із машини, яка потім впала у 90-метрове урвище і вибухнула.

Зараз ви читаєте новину «Хорват уникав смерті сім разів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути