четвер, 03 січня 2008 17:43

Французи розлучаються через Інтернет

У Франції відкрилася перша агенція, що пропонує послуги адвокатів для швидкого розлучення через Інтернет. Клієнтам необхідно лише заповнити короткий формуляр і вказати номер кредитної картки.

За 1999 євро подружжю призначать юриста. Традиційним адвокатським конторам довелося б заплатити близько 3 тис. євро. Потім адвокат самостійно готує всі необхідні документи та залагоджує спірні питання. Якщо виникають проблеми, їх вирішують по телефону або через Інтернет. Пара зустрічається з адвокатом уже в залі суду.

Подібні служби віднедавна працюють у Британії, Німеччині, Китаї, Туреччині та Польщі.

— Розлучення через Інтернет забирає менше часу і коштує дешевше, — говорить співзасновник французької агенції Томас Жорнель. — Це те, що потрібно людям.

За статистикою, у Франції розлучаються 45% сімейних пар — приблизно кожна друга у містах і кожна третя у сільській місцевості. 61% розлучень відбувається за добровільною згодою чоловіка і дружини, а 38% — через вину одного з них.

2004 року у Франції дещо спростили процедуру розірвання шлюбу — до суду необхідно прийти лише раз. Президент країни Ніколя Саркозі, 52 роки, запропонував законопроект, який дозволить розлучатися взагалі без суду. Якщо його затвердять, розірвання шлюбу оформлюватимуть у нотаріуса.

Сам Саркозі був одружений двічі. Із другою дружиною Сесілією, 50 років, розлучився у жовтні 2007-го. Нещодавно у нього з"явилася нова обраниця — 39-річна колишня модель і співачка Карла Бруні.

Зараз ви читаєте новину «Французи розлучаються через Інтернет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути