вівторок, 01 липня 2008 17:37

Французький солдат розстріляв натовп людей

Сержант французької армії розстріляв натовп людей, які спостерігали за військовими вченнями у південному містечку Каркасон.

Третя парашутна дивізія демонструвала своє вміння визволяти заручників. Переодягнутий солдат зображав терориста. Він вистрелив у натовп із автомату, демонструючи, що може статися, якщо правоохоронці припускаються помилки. Мав зробити це холостими патронами. Однак у магазині автомата виявилися бойові.

— Спочатку люди почали падати, і ми подумали, що так задумано. А потім побачили кров, — розповідає свідок.

У результаті 17 осіб — 15 цивільних і два солдати — отримали поранення. Серед жертв п"ятеро дітей. 3-річний хлопчик і 6-річна дівчинка у тяжкому стані. Їх прооперували.

Солдата, який стріляв, заарештували. Виявилося, що це сержант із відмінними рекомендаціями, за яким не помічали схильності до агресії та взагалі будь-яких психологічних проблем.

— Я на 99,9 відсотків упевнений, що це непередбачена помилка, — заявив полковник Бенуа Ройяль, голова інформаційного центру французької армії.

Однак міністр оборони Херве Море наполягає, аби розслідування тривало. Він розповів, що спочатку сержант стріляв холостими патронами, а потім зарядив магазин бойових.

— Чому в нього взагалі були бойові патрони? Не вірю, що досвідчений солдат міг переплутати холості та бойові набої. Вони мають різне кольорове маркування, — заявив міністр.

Генерал Брюно Кюше, який командує Третьою парашутною дивізією, подав у відставку, не очікуючи на результат розслідування.

Зараз ви читаєте новину «Французький солдат розстріляв натовп людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути