пʼятниця, 24 вересня 2010 05:54

Француз без рук і ніг переплив Ла-Манш

Автор: фото з сайта www.dailymail.co.uk
  Філіп Круазон відпочиває в інвалідному візку після того, як переплив Ла-Манш. Для нього виготовили спеціальні протези з ластами
Філіп Круазон відпочиває в інвалідному візку після того, як переплив Ла-Манш. Для нього виготовили спеціальні протези з ластами

Француз Філіп Круазон, 42 роки, що не має ні рук, ні ніг, за 13,5 год. переплив Ла-Манш — протоку між Францією і Великою Британією. Він перший інвалід з такими важкими травмами, кому вдалося це зробити. Рекорд встановив 18 вересня.

Круазон стартував о восьмій ранку з британського порту Фолкстон, графство Кент. Перепливав у найвужчому місці, подолав 32 км. Близько 21.30 зупинився біля французького міста Віссан.

— Я це зробив. Можна з глузду з"їхати. Сам в шоці, — коментує рекордсмен. — Плив з думкою про своїх рідних. Погода була прекрасна. І ще був гарний знак — мене супроводжували кілька дельфінів.

У Філіпа двоє дітей. Інвалідом став 16 років тому. Раніше працював електриком. Його вдарило струмом, коли знімав з даху власного будинку телевізійну антену. Опіки були серйозні. Тож лікарі ампутували всі кінцівки. Француз розповідає, коли лежав у лікарні, дивився документальну передачу про Ла-Манш. Після цього вирішив, що обов"язково перепливе протоку.

Мене супроводжували кілька дельфінів

Спеціалісти розробили для Круазона протези для рук і ніг, які дозволяли триматися на воді. До рекорду тренувався два роки. У басейні був майже по 30 год. на тиждень.

Протока Ла-Манш сполучає Північне море з Атлантичним океаном. Довжина — 578 км, ширина на заході — 250 км, на сході — 32 км. Найменша глибина — 23,5 м.

Вперше в історії Ла-Манш перетнув британець Метью Уебб 1875 року. Був у воді 21 год. 45 хв.

Зараз ви читаєте новину «Француз без рук і ніг переплив Ла-Манш». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути