Ексклюзиви
пʼятниця, 15 лютого 2008 17:30

Джонатан Оксер розробив штори, які слугують як будильник

Будинок Джонатана Оксера з австралійського міста Мельбурн визнали одним із найбільш автоматизованих у країні.

Чоловік розробив прилади, які регулюють майже всі аспекти його повсякденного життя — від поливання саду до перевірки пошти. Навіть вхідні двері він відкриває за допомогою електронного чипа, вмонтованого в передпліччя.

Усе почалося з того, що якось він придбав автоматичний розпилювач для поливки за $20. На його основі розробив автоматичну систему поливання, яка контролюється комп"ютером або через мобільний телефон.

— Для Австралії це необхідна річ, — зауважує Оксер. — Адже тут є проблеми з водою. До кожного будинку її подають у певний час, тому необхідно знати, коли і скільки води можна витратити. Мені не треба забивати цим голову, адже все зробить моя система.

Потому він зробив ще кілька пристроїв. За допомогою безпровідного зв"язку приєднав поштову скриньку до комп"ютера та телефону. Тепер отримує смс-повідомлення та електронні листи щоразу, коли приходить паперова пошта.

Також Джонатан модернізував штори в кімнаті таким чином, що вони слугують як будильник. За допомогою спеціальної програми повільно відкриваються щоранку в потрібний час і пропускають до кімнати світло, від якого чоловік прокидається.

— За допомогою простих і дешевих речей можна значно полегшити життя, — говорить Оксер. — Якщо почати поєднувати ці прилади докупи й дати волю своїй уяві, можна зробити що завгодно.

Джонатан почав захоплюватись технікою у 5 років. Відтоді намагався переробити все, що потрапляло до його рук. Нині працює технічним директором компанії "Інтернет Віжн Текнолоджіз". Оксер одружений і має дітей.

Зараз ви читаєте новину «Джонатан Оксер розробив штори, які слугують як будильник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути