середа, 07 березня 2007 19:11

Дженіфер Мі гикала шість тижнів

  Позбавитися нападу гикавки 15-річній школярці не допомагали жодні методи
Позбавитися нападу гикавки 15-річній школярці не допомагали жодні методи

Жителька американського міста Санкт-Петербург, що у штаті Флорида, 15-річна Дженіфер Мі не могла позбутися гикавки шість тижнів. Напад стався 23 січня під час уроку в школі. Жоден із народних методів не допомагав дівчині.

Спочатку батьків Дженіфер це розвеселило. Матері звук нагадував гавкіт маленької собачки. Донька гикала безперервно. Наступного дня їй заболіло в грудях та горлі.

Через гикавку дівчина півтора місяця їла лише те, що можна швидко проковтнути, та пила соки. Вона перестала ходити до школи й училася вдома. Напад минав лише тоді, коли Дженіфер говорила або спала. Тому вона постійно вживала снодійне.

— Я не можу жити, як мої однолітки, — розповідала вона крізь сльози в одній із телепрограм. — Я тепер не ходжу кожної п"ятниці в кіно. Люди обертаються й запитують, чи я не вагітна, чи не п"яна, бува.

Батьки намагалися допомогти доньці: водили до спеціаліста з інфекційних хвороб, невролога, гіпнотизера. Дженіфер пройшла через більшість нетрадиційних методів медицини, перепробувала практично усі народні: пила солону воду, затримувала подих, клала цукор під язик, пила воду великими ковтками, їла лимони й арахісове масло. Нічого не допомагало.

Мати боялася, що гикавка не мине, й дочка ніколи не вийде заміж. Однак у перший день весни Дженіфер прокинулася і відчула, що напад минув.

Починається гикавка через неконтрольовані спазми діафрагми. Учені досі не знають, чому виникає напад. У декого він виникає від перченої їжі, стресу, газованої води, сміху. Іноді навіть без жодних видимих причин. Єдиного для всіх методу позбутися гикавки немає.

Найдовше в світі напад тривав у американця Чарльза Озборна — 68 років 40 разів на хвилину. Гикавка почалася, коли 19-річним хлопцем він різав порося. Закінчилася після того, як уже за 87-річного чоловіка помолилася донька.

Народні методи проти гикавки:

— Голосно посміятися
— Стати на голову і затримати дихання
— Покашляти або чхнути
— Пукнути
— Відригнути
— Викликати блювоту
— Випити три великі ковтки холодної води
— Випити оцту
— Покласти цукор під язик

Зараз ви читаєте новину «Дженіфер Мі гикала шість тижнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути