Ексклюзиви
четвер, 23 серпня 2012 05:30

Дівчинку хотіли спалити за богохульство

У пакистанській столиці Ісламабад християнську дівчинку 11-річну Рамшу заарештували за богохульство. Вона начебто підкладала у вогонь сторінки Корану. Поліцейські кажуть, арешт урятував дитину від розлюченого натовпу, який вимагав спалити Рамшу, щоби провчити її та інших християн.

Місцевий мусульманин нібито бачив, як дівчинка сторінками священної книги розпалювала багаття, щоб приготувати їжу. Він розповів про це одновірцям. Ті ладні були кинути Рамшу живою в полум'я.

— Біля дому тієї дитини зібралися близько 600 оскаженілих людей. Вони могли би скривдити її, якби ми не втрутилися, — говорить поліцейський Забі Улла.

Коли Рамшу заарештували, решта християн теж повтікали з домівок, боячись погромів.

Тамтешня преса повідомляє, що дівчинка хвора на синдром Дауна. Шеф поліції району Касим Ніязі цього не підтверджує, але каже, що дитина не вміє читати й писати та не ходить до школи. Вона виправдовується, начебто не знала, що між іншими папірцями були сторінки з Корану.

Закон про богохульство передбачає смертну кару за образу ісламу, Корану чи пророка Мухаммеда. Арешт Рамші обурив багатьох мусульман. Президент країни Азиф Алі Зардарі взяв справу під особистий контроль. Вважають, що цей закон у Пакистані часто використовують для утисків релігійних меншин.

— Який сором! Ув'язнювати 11-річну дівчинку — це проти духу ісламу, який закликає людей до співчуття, — розказує лідер опозиційної партії "Рух за справедливість" Імран Хан.

В Ісламській Республіці Пакистан живуть близько двох мільйонів християн. Це трохи більше 1% населення країни.

Зараз ви читаєте новину «Дівчинку хотіли спалити за богохульство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути