понеділок, 07 липня 2008 18:02

Дев"ятеро заразилися сибірською виразкою

Сибірську виразку діагностували дев"ятьом людям у селі Баянгол у Бурятії. Ще трьох госпіталізували з підозрою на цю хворобу.

Минулого тижня місцеві забивали молодого бичка. Частину його м"яса з"їли, решту продали. Продукт не пройшов санітарної перевірки. Медики переконані, що жителі заразилися від хворого бичка.

М"ясо інфікованої тварини купили туристи з Іркутська і жителі прилеглих сіл. Однак із інших міст до лікарень поки що ніхто не звертався. Нині у Баянголі проводять санітарну обробку. Дезінфікують транспорт, який виїжджає із села.

Бактерії сибірської виразки потрапляють до організму через пошкодження на шкірі. За добу-дві у хворого підвищується температура, на тілі з"являється виразка темного, майже чорного кольору. Оперувати такі виразки не можна.

1979 року у Свердловську почалася епідемія сибірської виразки. У військовій лабораторії неподалік від міста стався викид біологічної зброї. Мільйони спор сибірської виразки поширилися містом та областю. Тоді від хвороби за кілька тижнів померло близько сотні людей.

Зараз ви читаєте новину «Дев"ятеро заразилися сибірською виразкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути