вівторок, 27 лютого 2018 05:21

Четверо людей загинули, шукаючи скарб

Американський мільйонер 87-річний Форест Фенн видав автобіографічну книжку "Пристрасть погоні". У ній розповів, що заховав скарб, і дав кілька підказок, де його знайти. Розпочалася "золота лихоманка", під час якої вже загинули четверо ­людей.

Форест Фенн — колишній торговець коштовностями, колекціонер, ветеран війни у В'єтнамі та археолог. У середині 1990-х у нього діагностували рак. Пізніше подолав хворобу. У книжці описав, що сховав у Скелястих горах на заході Північної Америки старовинну бронзову скриню з антикваріатом, злитками золота і коштовностями. Загальна вага — близько 20 кг, вартість — $5 млн — близько 135 млн грн. На місце вказують дев'ять віршованих підказок. Кажуть, чотири з них уже розшифрували. Скарб шукають тисячі людей.

— Ніхто не знає, де він захований. Якщо я помру завтра, то заберу цю таємницю в могилу, — написав Фенн.

У січні позаторік шукав скарби 54-річний Ренді Більє з Колорадо. Із собакою Лео вирушив річкою Ріо-Ґранде на надувному човні. Тіло Більє знайшли через півроку. Причину смерті не встановили.

Другим загиблим став священик 52-річний Періс Воллес. Зник на початку червня торік. Поліція виявила тіло в притоці Ріо-Ґранде.

31-річний Ерік Ешбі заради скарбу переїхав у штат Колорадо. Зібрав команду й вирушив на човні річкою Арканзас у червні 2017-го. Судно перекинулося. Врятувалися всі, крім Ешбі.

Тоді ж зник безвісти 53-річний Джефф Мерфі. Не повернувся з одноденного походу за скарбом. Припускають, оступився на схилі, впав із висоти 152 м і розбився.

Родичі загиблих закликають Фенна оголосити про припинення пошуків.

— Якщо люди тонуть у басейні, потрібно не спускати з нього воду, а вчити їх плавати, — каже Форест Фенн.

Зараз ви читаєте новину «Четверо людей загинули, шукаючи скарб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути