середа, 30 січня 2008 17:42

Через проблеми в сім"ї дають вихідний

Працівники японської компанії "Хайд енд Компані" можуть брати оплачуваний відгул, якщо їм потрібно вирішити особисті проблеми. Компанія також дозволяє пропускати половину робочого дня під час сезонних розпродажів.

Керівник компанії Мікі Хірадате вважає, що розставання з партнером рівноцінне хворобі. Тому працівник має право на лікарняний.

— Наша компанія представляє шість марок косметики на японському ринку. Більшість працівників "Хайд енд Компані" — жінки. Ми як ніхто знаємо, наскільки особисте життя позначається на працездатності, — каже Хірадате. — Таким вихідним людина може вирішити особисті справи, відпочити або виплакатися й почати роботу на свіжу голову.

Жінки віком до 24 років можуть взяти один вихідний на рік, 24–29-річні — два, а жінкам за 30 дають три вихідних.

— Молодишим набагато легше знайти кохання. А жінкам за 30 зазвичай важко розлучатися з партнерами та будувати нові стосунки, — пояснює Мікі Хірадате.

Двічі на рік, під час сезонних розпродажів, компанія "Хайд енд Компані" дає своїм працівникам кілька годин та гроші на покупки. Єдина вимога керівництва — залишати придбані речі в камерах схову перед офісом, аби покупки не заважали працювати.

Зараз ви читаєте новину «Через проблеми в сім"ї дають вихідний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути