вівторок, 13 лютого 2018 05:15

Колишній депутат розстріляв іммігрантів

П'ятьох чоловіків й одну жінку поранив 28-річний Лука ­Траїні. Влаштував стрілянину в італійському місті Мачерата.

Траїні — лисий чоловік із татуюванням італійського зелено-біло-червоного прапора на шиї. Їздив містом в авто "Альфа Ромео 147" і стріляв у темношкірих перехожих. Витратив дві обойми. Покинув пістолет у машині. Коли до нього підбігли поліцейські, Траїні підняв руку в нацистському привітанні й вигукнув "Нехай живе Італія!".

Прибув до міста із сусіднього Толентіно, розповів у відділку. Дорогою зупинився випити кави на заправці. Заявив бармену: "Я їду в Мачерата і буду вбивати", кажуть свідки.

Кілька років тому Траїні обирали від італійської праворадикальної партії "Ліга Півночі" в місцеву раду. Проблем із законом не мав.

Правоохоронцям пояснив, що стрілянину почав через помсту. Кількома днями раніше дізнався про вбивство римлянки 18-річної Памели Мастроп'єтро. Вона лікувалася від наркозалежності. Раптово покинула заклад, де перебувала, і зникла. На відео з камер спостереження її помітили з нелегалом із Нігерії, наркоторговцем 29-річним Інносентом ­Озенгале. Пізніше тіло жінки знайшли розрізаним на шматки та складеним у дві валізи. Під час обшуку в квартирі Озенгале виявили закривавлений жіночий одяг і чек на придбання шприца.

Траїні каже — новина його зламала. Пішов у місце, де знайшли труп. Запалив там поминальну свічку. Потім вирішив, що всі "чорні" винні в смерті жінки.

— Не каюся. Я хотів застрелити продавців наркотиків, — говорить.

Чоловік сидить в одиночній камері в'язниці Монтакуто — в одній будівлі з Озенгале. Італійці підтримали стрільця. Вивішують на вулицях плакати "Слава Луці Траїні!", поширюють цей заклик в інтернеті. Мати Памели подякувала месникові, що вшанував пам'ять її доньки, запаливши свічку. Закликала співгромадян припинити насилля.

Зараз ви читаєте новину «Колишній депутат розстріляв іммігрантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути