Ексклюзиви
вівторок, 23 жовтня 2007 17:15

Будинкам голлівудських зірок загрожує пожежа

В американському штаті Каліфорнія тривають пожежі. Вони розпочалися минулої неділі неподалік від Лос-Анджелеса та Сан-Дієго. Вогонь швидко поширюється через сильний вітер і спеку.

— Ситуація погіршується, — говорить голова пожежного департаменту Білл Метклаф. — У нас горить більше будинків, ніж є пожежників. Багато людей втратять житло.

Найбільш небезпечна ситуація склалась у престижному районі Малібу. Там переважно живуть зірки Голлівуду. Уже евакуювали будинки, що належать режисерові "Титаніка" Джеймсу Камерону та співачці Олівії Ньютон-Джон. Під загрозою, зокрема, залишається нерухомість акторів Мела Ґібсона, Барбари Страйзенд, Річарда Ґіра, Пірса Броснана, співачки Шер, Стінґа.

— Сьогодні я бачив, як мій будинок та все інше майно згоріло до тла, — розповідає житель Малібу Джон Вейнсток. — Спогади майже всього життя згоріли з будинком. Було нестерпно жарко. Здавалося, ніби потрапив до пекла. На щастя, зараз моя родина в безпеці.

Із округу Сан-Дієго евакуювали 265 тис. жителів. Там загинула, щонайменше, одна людина та понад 30 постраждали. Троє пожежників залишаються в критичному стані. Згоріло близько 500 житлових будинків та понад 100 офісів. Температура тут місцями сягає 90°С, а вологість повітря не більша за 10%.

Губернатор Каліфорнії Арнольд Шварценеґґер, 60 років, оголосив надзвичайний стан у семи округах:

— Швидкість вітру перевищує 110 кілометрів на годину. Пожежні літаки не можуть піднятися в повітря. Нині вітер — наш ворог номер один.

Зараз ви читаєте новину «Будинкам голлівудських зірок загрожує пожежа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути